Bevalling

Jouw bevalling is bij ons in goede handen!

Binnen onze praktijk hebben wij gezamenlijk ongeveer tachtig jaar ervaring in het begeleiden van bevallingen in allerlei verschillende houdingen, bevallingen in bad, bevallingen thuis en in het geboortecentrum. Misschien was één van onze verloskundigen wel bij je eigen geboorte! Wij zijn gespecialiseerd in het zorgen voor een persoonlijke bevalervaring. Als er meer nodig is dan onze zorg, hebben we korte lijnen met alle gynaecologen, kinderartsen, huisartsen en diverse andere specialisten. We werken intensief samen binnen de Verloskundige Coöperatie Breda en omstreken en het Amphia Ziekenhuis.

baby

Bewaren

Thuis bevallen?

Thuis bevallen is na een gezonde zwangerschap een prachtige combinatie van veilige zorg en een vertrouwde, persoonlijke geboorteplek.

Onze verloskundige Marieke is gepromoveerd op onderzoek naar de beste plaats voor een bevalling. We vertellen je er graag van alles over! Thuis bevallen is veilig, vertrouwd, intiem en persoonlijk.

Eén van onze zwangeren was zo verrast over hoe ze haar bevalling ervaarde, dat ze dit graag met jullie deelt:

 

“Doordat mijn zwangerschap niet geheel over rozen ging keek ik vooral heel erg uit naar de bevalling. Vooraf had ik een paar dingen aangegeven wat ik graag zou willen; bevallen in het geboortehuis, zo lang mogelijk proberen zonder pijnbestrijding en een kamer met bad indien mogelijk. Verder was mijn instelling vooral: wie zien wel hoe het loopt, het gaat vast heel anders dan verwacht. En oh wat ging het anders dan verwacht…

Ik was 4 september uitgerekend en op 24 augustus had ik wel wat last van buikpijn. Ik wilde die avond perse nog naar de stad om te winkelen. Toen zei mijn vriend voor het eerst wat loop jij te waggelen ( tja charmant was anders ) en maakte nog snel een foto van ons in de lift van de parkeergarage, dit was dus mijn laatste buikfoto. Snachts werd ik wakker van toch wel iets heftigere buikpijn! Met een timer zijn we dit gaan bijhouden en gelukkig nog in slaap gevallen. Rond 10.30 uur stond ik op en braken deels m’n vliezen, hierna de verloskundige praktijk gebeld. Lilian kwam voor de eerste keer kijken en zou rond na paar uur weer terug komen, de pijn werd toch iets heftiger en gevraagd of ze eerder terug wilde komen. 

Ik voelde me zo fijn, ontspannen en veilig in mijn eigen huis dat ik op dat moment besloot om thuis te blijven en niet naar het geboortehuis te gaan. Punt was ook eerlijk is eerlijk ik wilde ABSOLUUT de auto niet in, de hoofdletters zeggen genoeg en was behoorlijk stellig! Lilian gaf me zoveel rust door te zeggen: maar je hoeft niet weg je kan ook hier blijven!

Aantal uren verder is s’avonds op 25 augustus om 21.25 onze zoon thuis.

Ik had nooit aan gedacht om thuis te bevallen, dit besloot ik op het moment zelf. En dit kun je op dat moment beslissen het is immers jouw bevalling. De reacties waren van mensen om mij heen waren dan ook verbaasd: thuis?? Ging het dan zo snel?? Het is niet meer heel “gebruikelijk” om thuis te bevallen wat eigenlijk heel jammer is. Het is ontzettend fijn om in je eigen omgeving te zijn ook zeker als je baby geboren is. Maar wat als er iets mis gaat?? hoor je dan vaak. Een verloskundige houd alles goed in de gaten ik vertrouwde ook volledig op Lilian. Zij zijn hier in gespecialiseerd en je kan altijd nog naar het ziekenhuis mocht dat nodig zijn.Bovendien zijn complicaties het laagst bij een thuisbevalling. En wat was het heerlijk om thuis te zijn na de bevalling, je eigen spullen, je eigen badkamer alles is vertrouwd. 


Wat ik zelf nooit heb gedaan is over een thuisbevalling nadenken. Die mogelijkheid bestond voor mijn gevoel gewoon niet.Denk eens na over de mogelijkheid van thuis bevallen en bespreek het met je verloskundige! Je hoeft niet thuis te bevallen maar het kan wel!!”

Groetjes, Karlijn

 

Bewaren

Waarom onze praktijk?

✓ Iedere geboorte is bijzonder.

✓ Specialist in een persoonlijke bevalervaring

✓ Ruime ervaring met alle baringshoudingen (zoals baarkruk, staand, bad, skippybal, rug- en zijligging) en diverse geboorteplekken (thuis, Origine, ziekenhuis)

✓ Individueel geboorteplan

✓ Filmavond over de bevalling met je eigen verloskundigen

Boeken en websites over bevalling

Bekijk onze boeken- en websitestips omtrent het onderwerp bevalling!

Boekentips

Websitetips

Foldertips

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.