Kraamtijd: wat kun jij?

Iedere zwangerschap en bevalling verlopen anders. Kant-en-klaar advies voor iedereen is dan ook moeilijk te geven. Toch zijn er een aantal adviezen die voor iedere kraamvrouw gelden:

Ga, overdag, om de paar uur plassen. Een volle blaas kan extra bloedverlies en veel naweeën veroorzaken. Ook ben je de eerste dagen na de bevalling of keizersnede extra vatbaar voor een blaasontsteking. Een goede geheugensteun is: ga plassen iedere keer dat jullie kindje te drinken krijgt.

Gebruik de eerste dagen nooit een andere pijnstiller dan paracetamol zonder overleg met ons.
Wanneer iemand een koortslip heeft (dit geldt ook voor jullie zelf), moet hij/zij zeer zorgvuldig handen wassen en mag de baby niet kussen en/of knuffelen. Een koortslip is erg besmettelijk en gevaarlijk voor een pasgeboren kindje. Je kunt op de praktijk de komende tijd gratis mondkapjes ophalen!

Zorg dat je kindje veilig slaapt; houd je aan de adviezen van de Stichting Wiegedood. De kraamverzorgster zal jullie hierin advies geven.

Rust deze week goed uit! Straks krijg je het druk genoeg. Wanneer je onvoldoende rust neemt, zul je hier nog weken last van hebben. Vaak wordt hierbij alleen aan de kraamvrouw gedacht. De kraamheer heeft dan wel geen weeën gehad, maar heeft wel een bevalling meegemaakt en is vader geworden. Bovendien wordt hij vaak op pad gestuurd voor allerhande boodschappen (biefstuk, geboortekaartjes, beschuiten, vitaminedruppels voor de baby). Ook de kraamheer doet er goed aan ’s middags te gaan rusten!

kraamtijd

Waarom onze praktijk?

✓ Betrokken

✓ Visites op maat

✓ Tot lang na de kraamtijd bereikbaar

Boeken en websites over de kraamperiode

Bekijk onze boeken- en websitestips omtrent het onderwerp kraamperiode!

Boekentips

Websitetips

Foldertips

Wanneer je aan het einde van je kraamweek spullen uit het kraampakket overhebt, nemen wij dit graag mee. Onze praktijk is inzamelpunt voor de Stichting Babyhope. Deze stichting zamelt kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Het doel daarvan is meer hygiëne tijdens bevallingen, waardoor meer vrouwen en baby’s gezond de kraamtijd in gaan.

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.