Kinderwens: kinderwens consult

Wanneer jullie samen wel eens praten over zwanger worden kan het soms goed zijn om bij de verloskundige langs te komen. We kunnen dan samen doornemen of er onderzoeken vooraf aan de zwangerschap gedaan kunnen worden en hoe je een gezonde start kan maken. Ook kunnen we de vragen die jullie samen hebben al beantwoorden. Dit noemen we een kinderwensconsult. Jullie zijn van harte welkom om bij ons op de praktijk langs te komen.

Veel problemen in de zwangerschap en mogelijk in het leven van het kind hebben een oorsprong in de eerste aanleg van het embryo en de placenta die in de eerste weken plaatsvindt. Door middel van kinderwenszorg kan veel gezondheidswinst worden geboekt.

 

Wat gebeurt er tijdens het kinderwens spreekuur?

Het kinderwens consult zal een half uur tot een uur duren. Tijdens dit consult zal de verloskundige je uitgebreid vragen naar je medische voorgeschiedenis, voeding- en leefgewoonten. Ook voor jouw partner zal een aantal van deze vragen gelden. Omgekeerd heb je zelf natuurlijk ook de gelegenheid om je vragen te stellen. Wij adviseren je om als het enigszins mogelijk is, samen met je partner aanwezig te zijn bij het kinderwens spreekuur.  

In een kinderwensconsult komen bijvoorbeeld de volgende onderwerpen aan de orde:

– vruchtbaarheid, seksualiteit en ouderschap
– leefstijl
– foliumzuur-advies na het stoppen met de anticonceptie
– mogelijkheden van prenatale screening
– arbeid en zwangerschap
– borstvoeding
– verloskundig systeem in Nederland

Verder onderzoek

Uit het consult kan blijken dat aanvullend bloedonderzoek nodig is of dat het noodzakelijk is dat je een gesprek krijgt met de huisarts, gynaecoloog of klinisch geneticus (voor erfelijkheidsonderzoek).

De schriftelijke informatie die uit deze onderzoeken of gesprekken volgt, zal door ons worden verzameld en naar je worden verzonden. Indien noodzakelijk zullen de resultaten in een afsluitend consult met je besproken worden. Er zal geen uitvoerig lichamelijk onderzoek bij jouw plaatsvinden maar wel zal zo nodig je bloeddruk worden gemeten.

Met behulp van de vragen en het (aanvullend) onderzoek wordt duidelijk hoe jij en je partner zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op een toekomstige zwangerschap.

 

 

We willen je vragen om ter voorbereiding het volgende te doen:

  • De vragenlijst op www.zwangerwijzer.nl in te vullen en uiterlijk een week voordat je je afspraak hebt naar onze praktijk te mailen (info@verloskundigenoosterhout.nl);
  • In geval van (doorgemaakte) ernstige ziekten of operaties de gegevens van de behandelend arts opvragen en meenemen naar jouw afspraak;
  • Indien van toepassing: de gegevens van vorige zwangerschappen en bevallingen meenemen (als je in onze praktijk onder zorg bent geweest is dit niet nodig);
  • Nagaan of in de familie (van zowel jou als je partner) ernstige ziekten of aangeboren afwijkingen voorkomen, welke dit zijn en bij wie ze zijn opgetreden;
  • Vragen die je wilt stellen opschrijven en meenemen.

 

Kosten:

De kosten voor een preconceptioneel consult zijn gratis. We willen je een zo goed mogelijke start te geven om op een gezonde manier zwanger te worden en te blijven! 

Wel kan het zijn dat je voor het bloedprikken een eigen bijdrage moet betalen, de hoogte van dit bedrag kan je navragen bij je eigen zorgverzekeraar. 

 

Wij verheugen ons erop je te zien op het kinderwens spreekuur!

kinderwens

Kinderwensconsult

Neem contact op om een afspraak te maken voor het kinderwensconsult.

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.