Ontevreden

Wat als je niet tevreden bent?

Het is belangrijk dat jij je goed voelt bij je verloskundige want zwanger zijn is al spannend genoeg.

Daarom doen we er alles aan om jou, jouw zwangerschap en je kindje zo goed mogelijk te begeleiden.

Heb je toch een klacht of ben je niet tevreden over onze zorg? Natuurlijk is het mogelijk dan te kiezen voor een andere verloskundigenpraktijk. We hopen dat je het eerst met ons wilt bespreken. Liefst zo snel mogelijk, maar óók als je er al een tijdje mee rondloopt. Dan praten we er samen over en proberen we er snel iets aan te doen. Misschien kunnen we een misverstand uit de weg ruimen, of je geruststellen. Of op een manier gaan werken waar jij je prettiger bij voelt. Misschien realiseren we ons niet dat onze zorg niet optimaal is (geweest). Jouw reactie kan ook andere zwangeren helpen.

Wat zijn de mogelijkheden als we er samen niet uitkomen?

We hopen natuurlijk dat het niet zover komt, maar het kan gebeuren dat we er samen niet uitkomen. Het centraal bureau klachtenmanagenment in de zorg kan hulp bieden in geval van een klacht. Samen met jou bekijken ze waar je klacht over gaat, hoe je het beste je klacht kunt uiten (bijvoorbeeld bij ons of bij een klachtencommissie) en wat je daar mee wilt bereiken. Ze kunnen je helpen bij het verwoorden van je klacht of je bijvoorbeeld bij een gesprek begeleiden. Hun advies is kostenloos en onafhankelijk.

Klachtencommissie

Als je een onafhankelijk oordeel wilt over je klacht, of een gesprek met ons niet voldoende is, kun je je klacht indienen bij de Stichting Geschilleninstantie Verloskunde.  Deze instantie onderzoekt en beoordeelt of je klacht gegrond is. Zo ja, dan zal de instantie ons vragen om onze dienstverlening aan te passen.

 

De Geschilleninstantie Verloskunde is bereikbaar via hun website, en via Elsemarie van Mackelenberg, secretaris van de geschilleninstantie. Telefoon 073 689 18 90 en per e-mail evanmackelenbergh@knov.nl

 

ontevreden

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.