Je zwangerschap kan in het begin heel spannend zijn. Je hebt een positieve zwangerschapstest, maar merkt soms verder nog weinig van het zwanger zijn. Sommige zwangeren zijn plots niet meer misselijk. 
Veel zwangeren willen graag de bevestiging met behulp van een echo. Als je dat fijn vind, kan al vanaf een zwangerschapsduur van 7 weken met de echo gekeken worden of het hartje van je baby klopt.

Bij de eerste controle bij de verloskundige bespreken we wanneer je het beste een termijnecho kunt laten maken. Dit is een echo waarbij ze je baby opmeten. Aan de hand van deze metingen is er een uitgerekende datum vast te stellen. Een datum waar veel mensen naar toe leven!
Goed om rekening mee te houden is dat geboorten tussen de 37 en 42 weken zwangerschap allemaal op tijd zijn.
Daarnaast is 20% van de zwangeren langer dan 41 weken zwanger. Het kan hierom prettig zijn om bij je uitgerekende datum 14 dagen op te tellen en dat als uiterste bevaldatum te hanteren.

Tijdens de eerste controle wordt er ook met je gesproken over twee mogelijke prenatale onderzoeken. Dit zijn de 13-weken structurele echo en de NIPT (die vroeg in de zwangerschap plaats kan vinden ) en de structurele echo tussen 20 en 21 weken zwangerschap.

Wij vinden het belangrijk dat wanneer er een echo gemaakt wordt, er goed gekeken zal worden naar de baby en dat de echoscopiste jullie de juiste informatie kan geven.
Daarom is het nodig dat echoscopisten veel ervaring hebben met alle soorten echo’s. Alleen ruime ervaring van de echoscopisten maakt een hoge kwaliteit van echo’s mogelijk.
Met alle verloskundigenpraktijken en gynaecologen in de regio Breda hebben we daarom Echocentrum Focus opgericht. Hierdoor worden alle medische echo’s van de hele regio gemaakt door echoscopisten die de door ons gewenste kwaliteit kunnen bieden. De echoscopisten van Focus maken ook echo’s in Oosterhout. Wij zullen de verwijzingen voor de echo’s meegeven tijdens je afspraken bij ons.

Als je dat wilt, zijn dit tijdens je zwangerschap de medische echo-momenten:

Ook voor pretecho’s vinden we het heel belangrijk dat deze gemaakt worden door een ervaren echoscopist. Daarom hebben we in ons pand een pretecho-bureau.  Daar kun je wanneer je bij ons begeleid wordt tijdens je zwangerschap, of tijdens je kraamperiode na een zwangerschap bij de gynaecoloog, tegen sterk gereduceerd tarief pretecho’s laten maken. Zo vaak en zo lang als jij wilt!