Kinderwens: wat kun jij?

Wil je zwanger worden? Lees hier waar je zoals rekening mee kunt houden.

Foliumzuur
Foliumzuur is een vitamine die van nature in onze voeding voorkomt (vitamine B11). Wanneer je deze vitamine 6 weken vooraf aan de bevruchting en in de eerste tien weken van de zwangerschap extra inneemt, is de kans op een aantal aangeboren afwijkingen verkleind. Te weten: open rug, buikwanddefect, open schedeltje, en waarschijnlijk ook een hazenlip. Je kunt foliumzuur kopen bij iedere drogist of apotheek; je hebt hier geen recept voor nodig.

Gezonde voeding
Een goede voeding is tijdens de zwangerschap extra belangrijk. Gedurende de hele zwangerschap is de baby afhankelijk van de voeding die de moeder gebruikt. De kwaliteit van de voeding moet hoog zijn, omdat van de meeste vitamines en mineralen wat extra nodig is. Dat betekent niet dat tijdens de zwangerschap “voor twee” gegeten moet worden. De basisvoeding die wordt geadviseerd voor volwassenen bevat ook voor zwangere vrouwen voldoende voedingsstoffen.

Bepaalde stoffen kunnen gevaarlijk zijn voor een ongeboren kindje.
De meest actuele informatie betreffende dit onderwerp kun je hier vinden.

Medicijnen
Wanneer je medicijnen gebruikt, is het belangrijk om bij een kinderwens zorgvuldig de bijsluiter te lezen. In sommige gevallen mag je niet tijdens het gebruik van deze medicijnen zwanger raken. Je moet dan anticonceptie gebruiken, of in overleg met je huisarts met deze medicijnen stoppen.

Voor de meeste medicijnen geldt dat je ze niet mag gebruiken tijdens een zwangerschap. Wanneer je niet zonder deze medicijnen kunt, kun je het beste advies vragen aan je huisarts. Misschien zijn er andere medicijnen die je beter kunt gebruiken.

Meer informatie over zwanger worden en kinderwens kun je vinden op de volgende sites:

www.strakszwangerworden.nl
www.zwangerwijzer.nl

Meer informatie over behandelingen wanneer het niet lukt om spontaan zwanger te raken vind je op deze website:
www.nvog.nl

Stoppen met roken
Zowel bij mannen als bij vrouwen vermindert roken de vruchtbaarheid. Wanneer je zwanger bent is roken, net als rook in je omgeving, schadelijk voor het ongeboren kind. Het is dan ook verstandig te stoppen met roken. Wanneer je hier hulp bij zoekt, of graag een persoonlijk stopadvies wilt, kun je terecht bij je huisarts of bij het Trimbos instituut en in geval van een zwangerschap uiteraard ook bij ons!

kinderwens_watkunjij

Kinderwensconsult

Neem contact op om een afspraak te maken voor het kinderwensconsult.

Boeken en websites over kinderwens

Bekijk onze boeken- en websitestips omtrent het onderwerp kinderwens!

Boekentips

Websitetips

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.