Bevalling: wat kunnen wij?
Tijdens je zwangerschap helpen we je in je voorbereiding op de bevalling. We vinden het leuk om vragen te beantwoorden en horen graag hoe je tegen de bevalling aankijkt. Wensen worden genoteerd in een bevalplan.
Je krijgt allerlei folders mee en we ontmoeten jullie op onze informatie-avond over de bevalling. We vinden het belangrijk je deze informatie zelf te geven. Aanvullende informatie vind je bij de tips op deze site.
In de bibliotheek op onze praktijk is een ruime collectie boeken over de bevalling kostenloos te leen. Eén van onze eigen verloskundigen, Lilian Wirken schreef het boek ‘Als bevallen spannend is, met vertrouwen in verwachting’. Ook dit boek lenen we je graag uit.
Je mag ons nu en tijdens de bevalling altijd bellen. Bij vragen, twijfel en ongerustheid vinden we het fijn als je belt. Voor niets bellen bestaat bij ons niet!
Daarnaast zijn er een aantal momenten tijdens de bevalling waarop je ons moet bellen. Deze uitleg vind je in het kort in de map met je zwangerschapsdossier en uitgebreid in de folder die je rond de 36e zwangerschapsweek van ons mee krijgt. Deze adviezen worden op maat aangepast op het spreekuur en uitgebreid toegelicht tijdens de gratis informatieavond over de bevalling.
We vinden het leuk bij iedere bevalling persoonlijke accenten te leggen in onze zorg en laten ons graag verrassen door jullie wensen Ook zullen wij tijdens de bevalling samen met je kijken naar houdingen die je bevalling bevorderen of je meer op je gemak laten voelen. Dit zal vaak een andere houding zijn dan in rugligging op bed, denk bijvoorbeeld aan zittend of op je hurken.
Naast jullie wensen vinden wij het belangrijk, dat de bevalling medisch gezien zo optimaal mogelijk verloopt. Én we vinden het belangrijk dat je achteraf tevreden kunt terugkijken.
Een thuisbevalling is bij ons net zo veilig als een verplaatste thuisbevalling. Dit komt doordat een thuisbevalling alleen is toegestaan wanneer er sprake is van een ongecompliceerde zwangerschap en een normaal verlopende bevalling, maar ook doordat wij thuis over dezelfde middelen beschikt als in het ziekenhuis bij een verplaatste thuisbevalling.
We nemen altijd deze spullen mee naar jouw bevalling:
✓Bloeddrukmeter
✓Doptone (apparaatje om naar de harttonen te luisteren)
✓Naaldencontainer
✓Handschoenen, steriel en onsteriel
✓Medicijnen om na de geboorte van het kind de baarmoeder te helpen samentrekken, in geval van te veel bloedverlies, en een infuus voor spoedsituaties
✓Steriele instrumenten voor bij de geboorte: klemmen voor de navelstreng, een schaar voor de navelstreng, en een schaar om indien nodig een episiotomie (knip) te geven
✓Steriele instrumenten voor het hechten: pincet, schaar en naaldvoerder
✓Verdoving voor het geven van een episiotomie en/of voor het hechten
✓Zuurstof
✓Atraumatisch hechtmateriaal (kant-en-klaar, extra dun), in verschillende soorten
✓Baarkruk (wanneer je hebt aangegeven dat je op de kruk wilt bevallen)
✓Catheter, om je blaas indien nodig leeg te maken
✓Spuiten en naalden
✓Vitamine K, om aan de baby te geven na de geboorte (dit krijgen alle babies, is een vitamine dat kinderen zelf nog niet aanmaken maar wel nodig hebben voor de bloedstolling)
Pak je samen met ons je kindje aan?
Ga naar
De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam
Tips
Pretecho
© 2019 Realisatie door Webstudio Renée
Verloskundigen Oosterhout
Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145
info@verloskundigenoosterhout.nl
Wij zijn aangesloten bij de KNOV.