Zwangerschap per week

Hoe ver ben je? Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

10 Weken zwanger

Je bent 10 weken zwanger! De echo tussen 10-12 weken is de meest nauwkeurige manier om een uitgerekende datum te bepalen. Beter is het om over een uiterste datum te spreken; maar 3 % van alle geboortes vindt plaats op de uitgerekende datum, en veel baby’s worden één tot twee weken later geboren.

De kruin-stuitlengte (van ‘kop tot kont’) van je kleintje is nu bijna 5 centimeter. De volledige lengte is niet te meten, doordat hij/zij opgerold in de baarmoeder ligt. In die 5 centimeter zit alles waar je kindje mee geboren wordt; van nageltjes in aanleg, tot en met de blaas.

Wanneer je ervoor gekozen hebt om een combinatietest uit te laten voeren, wordt na de termijnecho bloed geprikt voor de combinatietest.

Hoe ver ben je?

Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.