Zwangerschap per week

Hoe ver ben je? Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

12 Weken zwanger

Je bent 12 weken zwanger! Het embryo is nu 6,5 centimeter lang, en weegt 23 gram (ongeveer het gewicht van een theelepeltje) en kan zijn hoofd optillen.
Tussen 11 en 12 weken na je laatste menstruatie wordt, wanneer dit nog niet om een andere reden reeds gedaan is, een termijnecho gemaakt op echocentrum Focus in Oosterhout, Breda of Etten-Leur. Het echocentrum is een samenwerkingsverband tussen alle verloskundigen en gynaecologen uit Breda en omgeving. Er worden kwalitatief hoogwaardige echo’s gemaakt, en je wordt er vriendelijk geholpen. Je hebt hiervoor een verwijsbrief meegekregen tijdens de eerste controle. Op deze echo wordt gecontroleerd of de datum die uitgerekend is met de data van de laatste menstruatie en de zwangerschapstest klopt. Hiervoor worden verschillende maten gemeten bij het embryo: van kruin tot en met stuit, van oor tot oor, en de omtrek van het hoofd. Deze maten bij elkaar geven een betrouwbare berekening van de zwangerschapsduur. Ook wordt gecontroleerd of het een éénling-zwangerschap is. Wanneer zou blijken dat het een meerling betreft, zal de verloskundige je doorverwijzen naar de gynaecoloog.
Wanneer je goed kijkt, zul je bij de echo zien dat het hartje ontzettend snel klopt, zo’n 2-3 keer sneller dan bij een volwassene. Dit is normaal. In de loop van de zwangerschap zal de hartslag wat vertragen, maar het blijft het dubbele tempo dan bij een volwassene.

Hoe ver ben je?

Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.