Zwangerschap per week

Hoe ver ben je? Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

18 Weken zwanger

Je bent 18 weken zwanger! Als je dat wilt, kunnen we tijdens het spreekuur met de echo naar je kindje kijken. Straks, rond de 20 weken, wordt bij focus wanneer je dat wilt, de structurele echo gemaakt. Er wordt dan gekeken naar de locatie van de placenta, de hoeveelheid vruchtwater, de groei van het kindje en alle belangrijke organen. Hierdoor kunnen grove aangeboren afwijkingen vroegtijdig opgespoord worden. Zo is het mogelijk om kindjes direct na de geboorte de best mogelijke behandeling te geven.

Helaas is het niet mogelijk met deze echo ‘garantie op een gezond kind’ te geven. Daarvoor zit het menselijk lichaam te ingewikkeld in elkaar; niet alles is duidelijk zichtbaar op een echo, en niet alle ziektes of afwijkingen kun je zien.

Je kunt nu een afspraak voor de  ’22 weken prik’ maken. Het vaccinatieprogramma voor je baby begint al in de zwangerschap bij jou.

Hoe ver ben je?

Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.