Zwangerschap per week

Hoe ver ben je? Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

19 Weken zwanger

Je bent 19 weken zwanger! Met wat geluk voel je het kindje al even bewegen. Wanneer dit niet zo is; geduld is een schone zaak! Vrijwel alle zwangeren voelen het kindje bewegen voor 23 weken zwangerschapsduur. Bepalend voor het tijdstip waarop je het kindje voor het eerst voelt zijn de kracht van de kindsbewegingen, je eigen lichaamsbouw, is het je eerste of volgende zwangerschap, en de ligging van de placenta. Het moment waarop de vader het kindje voelt bewegen is vaak zo’n twee tot drie weken later dan de moeder. Misschien plaagt het kindje jullie wel, en stopt het met bewegen als vader de hand op de buik legt!
Het kindje beweegt vaak de hele dag door, en doet tussendoor korte hazenslaapjes. De slaapperioden worden in de loop van de zwangerschap wat langer.
Het is normaal wanneer het kindje nog niet elke dag beweegt.

Hoe ver ben je?

Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.