Zwangerschap per week

Hoe ver ben je? Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

20 Weken zwanger

Je bent 20 weken zwanger! Ongeveer op de helft; wat gaat het hard! Het kindje weegt inmiddels zo’n 250 gram en is gemiddeld zo’n 22 cm lang. Op de echo kun je met een beetje geluk zien of het een jongetje of een meisje is.

Je kindje buitelt door je buik en is erg lenig. Dit komt omdat de botten nog voor een groot gedeelte uit kraakbeen bestaan. Pas later zal het kraakbeen worden omgezet in het minder soepele en veel hardere bot. Als je de bewegingen van de baby begint te voelen kan het zijn dat je hem of haar nog niet iedere dag voelt. Dit geeft niets en is normaal. Vaak wieg je je kindje in slaap als je zelf overdag bezig bent. 

Over het algemeen zitten zwangeren in deze periode van hun zwangerschap goed in hun vel, als je nog graag op vakantie wilt gaan, is deze periode daar eigenlijk prima geschikt voor. Je mag ook nog vliegen, wel willen de luchtvaartmaatschappijen een zwangerschapsverklaring van ons hebben, deze kun je tijdens de controle aan onze assistente vragen. Wanneer je hem eerder nodig hebt, kun je deze telefonisch of per mail aanvragen, en ligt hij diezelfde dag bij onze assistente voor je klaar.

Hoe ver ben je?

Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.