Zwangerschap per week

Hoe ver ben je? Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

30 Weken zwanger

Je bent 30 weken zwanger! Dit is een leuke periode om weer eens samen op het spreekuur te komen! Mocht je nog niet iedere verloskundige ontmoet hebben maar dit wel prettig vinden, geef dit dan aan wanneer de volgende afspraak gemaakt wordt. We kunnen je nu goed laten voelen hoe de baby ligt.

Op het spreekuur krijg je een bloedprikformulier mee. Bij iedere zwangere wordt rond 30 weken het ijzergehalte bepaald. De uitslag van het bloedonderzoek is na ongeveer een week bij ons bekend. Wanneer de uitslag niet goed is, nemen we contact met je op. Bij een goede uitslag, krijg je hem van ons op de volgende controle.Wanneer je een negatieve bloedgroep hebt, is ook pas gekeken naar antistoffen in je bloed. Wanneer je een negatieve bloedgroep hebt en het is je eerste kindje dan krijg je ook een injectie met anti-D; een medicament wat voorkomt dat jullie een rhesuskindje kunnen krijgen. De baby merkt niets van de injectie en loopt geen enkel risico.

Hoe ver ben je?

Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.