Zwangerschap per week

Hoe ver ben je? Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

31 Weken zwanger

Je bent 31 weken zwanger! Je kindje groeit steeds groter en vult nu de hele baarmoeder. Echt koppeltje duiken is er niet meer bij maar de baby kan nog wel alle kanten uitdraaien. Helaas merk je hier zelf ook meer van en drukt het kindje meer op je blaas en bekkenbodem of tegen je ribben aan. Inmiddels weegt je kindje zo’n 1800 gram en is al zo’n 40 cm lang.
Nu je wat extra gewicht meedraagt, kun je last krijgen van je onderrug. Probeer goed op je houding te letten door je bekken naar voren te kantelen. Probeer ook niet te zwaar te tillen en als je tilt vanuit je knieën, niet vanuit je rug. Doordat het kraakbeen rond de botten van je bekken gaat verweken (om het kindje straks in te kunnen laten dalen) kun je ook last hebben van je bekken. Dit is normaal, maar lastig. Vraag bij de assistente of verloskundige naar de folder met adviezen.

Hoe ver ben je?

Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.