Zwangerschap per week

Hoe ver ben je? Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

34 Weken zwanger

Je bent 34 weken zwanger! Misschien ga je deze week met zwangerschapsverlof; misschien werk je nog twee weken door. Vaak zijn de laatste weken werken pittig; het is ook niet voor niets dat je rond deze tijd met verlof mag! Het is normaal wanneer je last hebt van ‘nesteldrang’. Gebruik je verlof echter ook om uit te rusten; er breekt straks een drukke tijd aan! Of geniet nog even van de tijd met z’n twee!
Je kindje is nu echt bijna klaar om geboren te worden. Alle organen kunnen zelfstandig functioneren. Toch is het nog te vroeg. Het kindje is nog niet sterk genoeg om zelf goed te kunnen drinken en zich op temperatuur te kunnen houden. Mocht de bevalling zich nu aandienen, dan zul je ook echt naar het ziekenhuis moeten.

Veel zwangeren hebben nu in toenemende mate last van harde buiken (braxton-hicks contracties; dit omdat je baarmoeder uit losse spierbundels bestaat en die moeten oefenen om tijdens de bevalling in een geheel samen te trekken. Dit is heel normaal, en betekent niet dat je eerder gaat bevallen. Wanneer de harde buiken pijnlijk of vervelend zijn, brengt een warm bad vaak verlichting. Wanneer de harde buiken met regelmaat komen, of je twijfelt of het weeën zijn, neem dan altijd contact op met de dienstdoende verloskundige.

Hoe ver ben je?

Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.