Zwangerschap per week

Hoe ver ben je? Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

36 Weken zwanger

Je bent 36 weken zwanger! Je komt nu iedere week op controle op ons spreekuur. Het is normaal dat je het kindje nu minder vaak en minder krachtig voelt bewegen dan voorheen, maar het blijft belangrijk dat je het kindje iedere dag goed voelt bewegen. Vaak voel je het kindje door je buik heen en weer schuiven in plaats van het “joggen” dat je tot een paar weken geleden nog voelde Wanneer dit niet zo is, moet je altijd contact met ons opnemen.
Je krijgt deze week op het spreekuur een uitgebreide brief mee over de bevalling en het moment waarop je ons moet bellen. Omdat volgende week het kindje mag komen, moet je deze week het bed verhogen. Dit kan het eenvoudigst met bedklossen die je gratis kunt lenen bij thuiszorgorganisatie Thebe. Dit geldt ook voor de ondersteek/po. Pak ook de tas in die je mee wil nemen als je naar het ziekenhuis moet. In onze praktijkfolder vind je een lijstje met dingen die je mee moet nemen.

Wanneer het je eerste kindje is, moet het kindje nu ingedaald zijn. We zullen hier goed naar voelen het spreekuur. Bij een tweede of volgende kindje, gebeurt dit soms pas tijdens de bevalling. Indalen gaat vaak gepaard met wat onderbuikspijn en steken in de vagina. Een warme kruik kan verlichting geven.
Ook moet het kindje nu met het hoofdje beneden liggen. Wanneer dit niet het geval is, heb je deze week of volgende week een afspraak met de gynaecoloog. Hij zal bekijken of het mogelijk is het kindje te draaien.

Hoe ver ben je?

Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.