Zwangerschap per week

Hoe ver ben je? Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

37 Weken zwanger

Je bent 37 weken zwanger! Nu begint de periode waarin je mag bevallen. Tussen de 37 en 42 weken mag je, na een ongecompliceerde zwangerschap, thuis bevallen. In deze zelfde periode mag je ook in Origine, onder onze begeleiding, bevallen. Voor de 37 weken en na de 42 weken, val je onder begeleiding van de verloskundige en gynaecoloog van het ziekenhuis.
Vanaf nu moet je bed verhoogd zijn, moet de tas voor het ziekenhuis ingepakt zijn en moet je ook echt een kraampakket in huis hebben. Laat alsjeblieft alles in het kraampakket zitten, leg het niet in de kast. Dit bespaart ons bij de bevalling veel tijd!

Voor een thuisbevalling moet je nog een paar andere dingen klaarzetten; dit kun je terugvinden in de praktijkfolder die je bij de eerste afspraak hebt meegekregen.
Doordat het kind zo diep in het bekken zit, kun je extra last hebben van bekkenklachten, vaak moeten plassen en een zwaar, opgezet gevoel in je vagina en schaamlippen hebben. Ook kan het zijn dat je nu meer vocht gaat vasthouden dan voorheen.

Hoe ver ben je?

Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.