Zwangerschap per week

Hoe ver ben je? Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

39 Weken zwanger

Je bent 39 weken zwanger! Alles staat in principe klaar en het is afwachten geblazen. Blijf, als het lichamelijk gaat, niet heel dagen op de bank zitten wachten op weeën maar zoek afleiding, ga koffie drinken (of nodig vriendinnen uit voor de koffie), foto’s plakken of andere kleine klusjes doen die normaal altijd blijven liggen.

Inmiddels ben je gemiddeld 8 tot 12 kilo aangekomen.. Hiervan is ongeveer 3,4 kilo van het kind, een kilo voor de grotere baarmoeder, een kilo voor het vruchtwater (is ongeveer een liter), een kilo voor de liter extra bloed die je door je lijf hebt stromen, 500 gram voor de gegroeide borsten en een voorraadje vetreserves van ca 2,5 kilo voor de periode na de bevalling. Daarnaast kun je ook nog vocht vasthouden op het eind van je zwangerschap, dit kan ook nog voor een aantal kilo zorgen!
Een troost, na de bevalling ben je zo een aantal kilo’s kwijt.

Hoe ver ben je?

Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.