Zwangerschap per week

Hoe ver ben je? Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

40 Weken zwanger

Je bent 40 weken zwanger! Deze week is jullie uitgerekende datum. Slechts 3-4% bevalt op deze datum, dus verwacht er niet te veel van. Toch is het voor veel mensen een datum om naar uit te kijken, en is men teleurgesteld als deze dag zonder weeën voorbij gaat. Probeer te blijven genieten van het feit dat je zwanger bent. Een zwangerschap blijft iets bijzonders en straks is alles voorbij! Maak nog een mooie foto van je buik en zoek afleiding!
Je kunt de slijmprop verliezen; dik gelatine-achtig slijm, soms wat rose gekleurd met wat bloedverlies. Het is een teken dat het lichaam zich voorbereid op de bevalling en hierdoor de baarmoedermond verandert. Let op: het betekent niet dat je binnen enkele dagen gaat bevallen.

Vanaf nu kunnen we je tijdens de controles op het spreekuur strippen. Hierbij wordt tijdens een inwendig onderzoek de baarmoedermond gemasseerd. Veel vrouwen zien hier tegenop; meestal valt het ontzettend mee. Het helpt de baarmoedermond ‘rijpen’ en als het meezit geeft het de start van de weeën een zetje.

Hoe ver ben je?

Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.