Zwangerschap per week

Hoe ver ben je? Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

42 Weken zwanger

Je bent 42 weken zwanger! De geboorte is nu echt in zicht! Deze week mag je nog onder onze begeleiding bevallen; daarna helaas niet meer. In tijdschriften en boeken zul je allerlei tips tegenkomen waarmee de bevalling opgewekt zou kunnen worden; van voetzoolreflextherapie tot ananas eten en een wandeling maken. In veel tips zit een kern van waarheid. Toch is het jullie kindje wat de bevalling in gang zal zetten. Hij maakt een stofje aan in zijn hersenen, wat via de placenta naar de moeder gaat en uiteindelijk de weeën op gang helpt. Wanneer het kindje er niet klaar voor is, zal geen enkele tip een wee opwekken. We hopen dat je nu snel weeën krijgt; een spontane bevalling is altijd prettiger dan een opgewekte bevalling. Omdat je vanaf 42.0 weken in de ‘verhoogd-risico-groep’ valt, wordt er deze week reeds een extra controle uitgevoerd. Bij +/- 41.3 weken zal op in het ziekenhuis een hartfilmpje (CTG) gemaakt worden van de baby en wordt er met de echo gekeken of er nog voldoende vruchtwater aanwezig is. Zo’n hartfilmpje heeft een hoge voorspellende waarde wat betreft de conditie van jullie kindje. Wanneer dat goed is, is het dan ook veilig om rustig tot 42 weken af te wachten. Wanneer je dat wenst zal de gynaecoloog, in overleg met jullie, eerder een datum afspreken waarop de bevalling wordt ingeleid.

Hoe ver ben je?

Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.