Zwangerschap per week

Hoe ver ben je? Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

5 Weken zwanger

Je bent 5 weken zwanger! Gefeliciteerd, je bent in verwachting!

Vanaf nu is de zwangerschapstest positief. Alle zwangerschapstesten die in de winkel te koop zijn, zijn zeer betrouwbaar. Ook een ‘zwak positieve’ test is positief! Noteer de datum waarop je de test gedaan hebt noteert, ook wanneer de test negatief was. Wanneer je voor het eerst op controle komt, zullen we hier naar vragen.

De test is positief doordat er zwangerschapshormonen in je lichaam aanwezig zijn. Daardoor kun je ook vanaf nu zwangerschapssymptomen hebben zoals misselijkheid, rode handpalmen, humeurig zijn en gespannen borsten.
Het vruchtje, dat vanaf nu officieel embryo wordt genoemd, is aan het innestelen in de baarmoeder en er wordt een begin van een placenta gevormd. Het embryootje is nog zo klein, dat het met het blote oog onzichtbaar is, ongeveer een millimeter groot. Hij of zij ziet er uit als een boontje; het is nog geen knap kindje.

Je kunt nu meedoen met Moeders voor Moeders.

Het is belangrijk je vanaf nu te houden aan de voedingsadviezen voor zwangeren.

Hoe ver ben je?

Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.