Zwangerschap per week

Hoe ver ben je? Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

6 Weken zwanger

Je bent 6 weken zwanger! Je bent nu één week ‘overtijd’. Misschien voel je je zwanger en heb je allerlei kleine klachten, zoals (ochtend)misselijkheid, vermoeidheid of gevoelige borsten. Het kan echter ook goed zijn dat je je goed voelt en nergens last van hebt! Dit is allebei normaal. Je lichaam stelt zich in op de aankomende zwangerschap, dit kost veel energie, daarnaast wordt er veel gevergd van je hormoonhuishouding wat de misselijkheid en gevoelige borsten kan veroorzaken. Geef toe aan de vermoeidheid, dus neem op tijd rust en kruip vroeg onder de wol. Tegen (ochtend)misselijkheid helpt vaak wat te eten voor je opstaat dus een cracker of een sneetje brood op bed. Ook helpt het kleine beetjes te eten verspreid over de dag. Soms is ook je eetlust een stuk minder, probeer dan toch te eten waar je op dat moment trek in hebt, met uitzondering van de etenswaren die afgeraden worden in de zwangerschap. Er is een eenvoudig bloedvatenstelsel, en onder de microscoop zou je al kunnen zien waar de navelstreng gaat komen. Tot nu toe kon het embryo op eigen benen staan, maar aan het einde van deze week zal de placenta het embryo voedingsstoffen en zuurstof van de moeder door gaan geven.

Hoe ver ben je?

Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.