Zwangerschap per week

Hoe ver ben je? Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

7 weken zwanger

Je bent 7 weken zwanger! De komende vier weken gaan het entoderm, ectoderm en mesoderm (de cellagen die zich in de 5e week hebben gevormd), weefsels en organen vormen. Hierdoor verandert het embryo in een maand tijd van boonvorm naar een herkenbare lichaamsvorm. Dit is de één van de meest kwetsbare perioden van een zwangerschap. Er vinden zoveel verschillende celdelingen en processen plaats, dat er gemakkelijk iets mis kan gaan. In dat geval, zal de zwangerschap eindigen in een miskraam. Gelukkig gaan, wonderbaarlijk gezien, veruit de meeste zwangerschappen goed!

Van ‘hoofd tot stuit’ is je embryo nu zo’n 7 mm lang. Hier komt nu wekelijks zo’n 5 mm bij. Je kunt al zien waar armen en benen gaan komen; hier zitten platte uitstulpingen. Het embryo lijkt nu op een kikkervisje.
Je bent nu zes weken niet ongesteld geweest. Neem, als je dat nog niet gedaan hebt, contact met ons op om een afspraak te maken. Dit kan telefonisch, of via de knop aanmelden. Ook sturen wij je dan ook meteen de belangrijkste adviezen voor de zwangerschap toe.

Hoe ver ben je?

Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.