Zwangerschap per week

Hoe ver ben je? Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

8 Weken zwanger

Je bent 8 weken zwanger! Met een echo kun je goed het kloppend hartje zien. Maar omdat de zwangerschap nog in een erg pril en kwetsbaar stadium zit, heeft dit echter geen voorspellende waarde over wel of geen goede zwangerschap. Aan de armen en benen zijn, piepkleine, handjes en voetjes gegroeid (met zwemvliezen). Ook is er al wat vruchtwater. Doordat de doorbloeding van de baarmoeder nu fors toeneemt, begint de baarmoeder te groeien. Door de buikwand heen kun je dit nog niet voelen, maar het kan wel zo zijn dat je broeken strak gaan zitten. De groeiende baarmoeder drukt tegen de blaas; hierdoor moet je vaker plassen.

Je bent nu 8 weken niet ongesteld geweest. Je komt nu voor de eerste afspraak op ons spreekuur. Voor de eerste controle moet je zo’n 40 minuten uittrekken. Als je een partner hebt, vinden we het fijn als jullie samen komen. Omdat de baarmoeder nog volledig achter het schaambot zit, is het nog niet mogelijk om naar het hartje te luisteren. Toch maken we de eerste afspraak zo vroeg met je omdat we belangrijke informatie voor je hebben. Daarnaast krijg je bij de eerste controle papieren mee voor het bloedonderzoek en een verwijsbrief voor de termijnecho.

Hoe ver ben je?

Volg je zwangerschap per week! Kies de juiste week waarin je zit en we vertellen je dan hoe het met je kindje gaat, welke zwangerschapsverschijnselen bij deze periode horen, en wat de verloskundige in dit stadium van de zwangerschap voor jullie kan betekenen.

Ga naar

De praktijk
Kinderwens
Zwangerschap
Bevalling
Miskraam

Tips
Pretecho

© 2019 Realisatie door Webstudio Renée

Cookiebeleid

Verloskundigen Oosterhout

Sint Antoniusstraat 86a
4902 PV Oosterhout
Tel: 0162 - 450 145

info@verloskundigenoosterhout.nl

knov     logo_verloskundigen_oosterhout

Wij zijn aangesloten bij de KNOV.